Dagje rond Hua Hin en olifanten opvangcentrum.

Vandaag de eerste keer dat we onze nieuwe tour 4 B gaan doen.

Opa B., die drie maanden per jaar in Cha-am overwintert, heeft zijn twee kleindochters uitgenodigd om de feestdagen met hem in Cha-am te vieren. Zij willen natuurlijk heel graag wat van Cha-am en omgeving zien.

4 B begint normaal met Hutsadin het opvangcentrum voor verwaarloosde en mishandelde olifanten. Het is daar deze morgen erg druk dus moeten wij ons programma een beetje wijzigen.

We beginnen nu in Pranburi waar wij een km lang over houten vlonders door een prachtig mangrovewoud lopen. Daarna naar de gigantische bronzen beelden van de zeven meest beroemde Thaise koningen.

En dan naar de olifanten. We worden daar erg vriendelijk ontvangen. Onze drie gasten worden gelijk meegenomen voor een zeer uitgebreide toelichting over de olifanten en het opvangcentrum. Vervolgens gaan zij met de mahout, een vrijwilliger en de grootste mannetjes olifant wandelen door de jungle. De olifant krijgt af en toe onderweg van iedereen een banaantje, en wordt na terugkomst lekker door onze gasten gedoucht en dan nog even knuffelen met Songkram de baby olifant. Kortom heel geslaagd.

Na de lunch eerst naar de gezellige artist village en ook nog even naar de tempel Huay Monkol, waar niet de Boeddha centraal staat maar een beroemde monnik .

Dan weer richting Cha-am. De eerste tourdag voor de kleinkinderen zit er op. Erg veel gezien en gedaan, en ze vonden het geweldig

Overmorgen gaan we weer met deze drie op pad maar dan naar Amphawa.

Wandelen met de olifant

Douchen

Beroemde Thaise koningen

Grote vrienden

200 keer bekeken0 reacties

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com