Dagtrip naar Amphawa met hindernissen

De maand september is altijd rustig.

Ondanks dat hadden een trip met 2 personen naar de treinmarkt en Amphawa Floating Market.

Toen wij die personen,om 08.40 uur bij hun hotel in Cha-am ophaalden, zagen we een pikzwarte lucht. Het had al veel geregend en er werd nog veel meer voorspeld.

Onderweg naar Samut Songkhram klaarde de lucht gelukkig wat op. Bij aankomst daar werden we verrast door honderden auto,s die rondjes reden op zoek naar een parkeerplek en die waren er niet. Er was die dag een gigantische jaarmarkt en de kraamhouders hadden alle parkeerplaatsen ingenomen. Na een half uur zoeken ben ik met onze gasten uitgestapt en bleef de chauffeur maar rondjes draaien. Snel, snel naar ons plekje bij de marktkramen op de rails, en toen we daar waren werd er omgeroepen dat de trein een half uur vertraging had. Onnodig gehaast en dus nu maar wachten.

Na dit spektakel van de trein dwars door de markt, hebben we de auto weer opgezocht en vervolgen onze trip naar onze boot in Amphawa.

Maar oh wat stond het water in de rivier enorm hoog. Toen wij na drie uur varen terugkwamen bij de Floating Market stond alles onder water. Ook het restaurant waar we wilden gaan lunchen. Er zat niet anders op dan door het water te lopen dat maar bleef stijgen. Dus met natte sokken en natte schoenen snel naar de auto. Na een kort stukje rijden stopten we bij een klein Thais restaurantje waar we eindelijk ons hapje en drankje konden kregen. Daarna op weg terug naar huis. Na een half uurtje rijden kwamen we echter in noodweer terecht. We hadden geen meter meer, dus auto naar de kant en wachten. Uiteindelijk kwamen we om zeven uur in de avond weer thuis, met recht een tour met hinder

nissen. Maar ondanks dat, wel weer een tour met heel tevreden gasten.

De Floating Market van Amphawa

110 keer bekeken0 reacties

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com