Drie aangepaste tours Rond Hua Hin, Amphawa en Kwangschow.

Wij kregen bericht van vader B, die ook het mooie artikel over ons had gelezen op Thailandblog, dat hij samen met zijn dochter op vakantie naar Cha-am kwam.

Zij wilden graag wat tourtjes doen, maar hij had wel èèn speciaal verzoek, hij wilde namelijk geen tempels of boeddhistische plaatsen bezoeken. Dat werd voor ons een nieuwe uitdaging, want in al onze tours zit voor een gedeelte tempels en religieuze plaatsen, maar na veel gepuzzel waren we er uit. De eerste tour begon goed, vader B had twee grote zakken met Engelse drop voor ons meegenomen , heerlijk. We gingen op weg naar Hua Hin. Na een bezoek aan de Artist Village en Wat Huay Monkol (dit mocht nog net) een heerlijke lunch in de prachtige tuin van het Esaan restaurant.

Na de lunch richting Pranburi naar de mangroves waar we 1 km over vlonders door het erg mooie mangrove bos liepen. Daarna even een stop voor wat lekkere ananas en toen naar de enorme bronzen beelden van de zeven meest beroemde Thaise koningen. Daar een uitgebreide uitleg over deze koningen en terug naar het hotel, de eerste tour was weer erg geslaagd.

Enkele dagen later de tweede tour, een aangepaste tour naar Amphawa. Natuurlijk eerst naar de bizarre trein dwars door de drukke markt en dan naar Amphawa waar onze privé boot klaar lag. Normaal leggen wij aan bij twee tempels maar nu zijn we de hele andere kant op gevaren. Rond het grote eiland en een stop bij een klein fabriekje in palmsuiker, erg interessant. Daarna varen we terug in Amphawa waar we lunchen aan het water. Als afsluiting naar het erg mooie Rama 1 park met de teakhouten gebouwen waar je kunt zien hoe de mensen in het begin van de 19 e eeuw leefden. Weer erg tevreden gasten

Twee dagen later tour nr 3 Kwangchow. Na de indrukwekkende Chinese praalgraven en de enorme rotsformaties bij een tempel, op weg naar ons speciale koffie restaurant met de heerlijke koffie, en het mooie parkje.

Vader B had al eens gezegd dat hij graag gebakken banaan wilde proeven, dus was Bussaya al druk aan het rondkijken en ja hoor een kraam met gebakken banaan langs de weg, smullen. Na de koffiestop op weg naar Kwangchow. Ook daar van alles geproefd en weer genoten van de unieke sfeer. Onze lunch natuurlijk weer in Channin restaurant en dan naar de grotten in Petchaburi. Als afsluiting nog even snel naar het natuurpark van Khao Nang Panturat in Cha-am en dan zitten de drie tours er weer op.

Weer twee dankbare gasten die het ook erg waardeerden dat wij dus de tours naar hun wens hadden aangepast.
65 keer bekeken

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com