Drie tours in acht dagen,


Wij werden gemaild door vier Nederlanders, die Thailand al goed kenden, en ook al vaak in Hua Hin op vakantie waren geweest. Zij hadden zij al vaak wat tripjes hier gedaan maar, op aanraden van een oude zeer tevreden gast van ons, wilden ze toch graag drie tours bij ons boeken.

Zij verbleven weer in het door hun zeer geliefde hotel, in koloniale stijl, erg mooi, maar net buiten Hua Hin. Onze chauffeur wist ongeveer waar het was, dan maar via Google Maps, en moesten wij links een kleine zijstraat in maar helaas er was geen zijstraat (bedankt Google Maps). Dus stukje terug, even vragen en gelukkig gevonden.

Zij hadden dus, op aanraden van vrienden, bij ons geboekt omdat wij het echte Thailand zouden laten zien en niet het toeristische deel. De eerste tour was naar Amphawa.

Het lijkt er wel op dat er gelukkig wat minder Chinese toeristen op de bizarre treinmarkt afkomen zodat het wat minder druk was,. Heerlijk gevaren in Amphawa, diverse varanen en vogels in deze mooie natuur gezien. Twee stops tijdens het varen bij twee bijzondere tempels, waar we natuurlijk weer van alles doen. Een hele late lunch aan de rivier en om half zeven 's avonds zetten wij onze gasten af bij de Cicada markt in Hua Hin. Deze eerste dag was weer zeer geslaagd.


Enkele dagen later, de tweede tour, naar het stuwmeer van het grote nationale park Kheng Krachan. Prachtig uitzicht over het met meer en de bergen. Stukje langs het meer gereden naar de bezoekers post voor meer informatie. Vervolgens door naar het religieuze park van de godin Kuan Yin. Onderweg hier naar toe een uitgebreide uitleg over de verschillende stromingen in het boeddhisme, godsdienst les dus haha...

Na een lekker fruithapje het park in, hier hadden we wel anderhalf uur nodig om alles te zien, tijd voor de lunch in ons favoriete restaurant Channin. Na de lunch naar de grotten met de vele Buddha beelden erin in Phetchaburi en de mooie interessante tempel Wat Yai, waar zoveel te zien en over te vertellen is. Om zes uur waren we weer bij hun hotel. Weer heel veel geleerd en gezien.


De derde tour was Kwangchow. Eerst de imposante Chinese begraafplaats met uitleg hoe zoiets in Thailand terecht komt dan naar het rotspark, zonder uitleg, want niemand weet waar die rotsen vandaan komen. Vervolgens heerlijke koffie bij het parkje the little forest, Dan Kwangchow met zijn unieke echte Thaise floating Market. Toen naar de heilige berg Khao Yoi, apen buiten, monniken en beelden binnen. Hier binnen was het weer zeer indrukwekkend. We hadden aan onze chauffeur gevraagd om vroeg in de ochtend een enorme zak met bananen te kopen die we aan de apen buiten konden uitdelen. Eerst vonden onze gasten het eng maar later niet meer. De apen kwamen met honderden van de berg af en doken op de bananen af. Heel leuk en toen nog even Phetchaburi in voor twee tempels en een ruïne. Onderweg naar huis vertelden ze ons dat ze het geweldig leuk hadden gehad en erg onder de indruk waren van onze kennis over Thailand.

Dus weer drie leuke gezellige dagen.122 keer bekeken0 reacties

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com