Laatste 2 tours van 2018.


29 en 30 december 2018.

Van de vier aansluitende tours zijn dit de laatste twee van dit jaar.

Opnieuw naar Amphawa met opa B. en zijn 2 kleindochters. Net als gisteren stond de rivier bij de treinmarkt erg hoog en het werd ook nu weer natte voeten, de rivier stroomde nog steeds over.

Bij Amphawa probeerde we de lage brug niet eens, maar gelijk de alternatieve route.

Veel gezien en gedaan bij de tempels, even Thais bidden voor de Buddha, de bronzen gongen laten zingen en gezegend worden door de hoofdmonnik allemaal geweldig. Daarna lekker eten aan de rivier als afsluiting. De volgende dag met onze zes gasten uit Wijk bij Duurstede naar Kwangchow.

Onze eerste stop is bij de drie Chinese praalgraven. Toen wij onze auto parkeerden, stonden er drie Thaise jongelui naast hun motor te kijken. "Ik zou mijn mini van maar ergens anders neerzetten" zei èèn van hun. "Straks lopen hier een paar honderd koeien". De chauffeur parkeerde snel ergens anders.

"Wat komen jullie hier eigenlijk doen?" vroegen de jongelui. "Wel voor de Chinese praalgraven" antwoordde ik. "Maar dan moet je toch niet hier zijn, maar twee kilometer verderop. Daar zijn honderden prachtige graven."

Onze gasten waren in de tussentijd mooie foto,s en films aan het maken van de inderdaad vele koeien.

"Kom maar mee" zeiden de motor boys en reden voor ons uit naar de andere Chinese begraafplaats. Dit was inderdaad een gigantische begraafplaats en niemand daar, erg indrukwekkend. Toen naar de enorme rots-opstapeling vlak bij de tempel, lekker koffie drinken, bij het mooie park. Kwangchow was weer een geweldig succes, zo echt Thais, een bamboe dorp in de jungle, met bamboe vlotten om op te eten. Kinderen spelen in de waterval'Er zijn voor ons veel lekkere dingen om te proeven. Dus echt genieten. Daarna lunchen we in het altijd heerlijke Chaninn restaurant. Daarna op weg naar de grotten en tempels in Petchaburi. Iedereen vond het weer een geweldige mooie dag. Op oudejaarsavond samen met opa B en de kleindochters nog een hele gezellige avond aan het strand van Cha-am gehad en daarna op drie januari onze laatste trip met onze zes uit Wijk bij Duurstede , verslag komt later.
84 keer bekeken

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com