Met de eerste groep langs de oostkust van Golf van Thailand

Dag 1.

Om acht uur vertrek uit Cha-am met veel foto's en gezwaai van vrienden uit de buurt.

Na een koffie stop halverwege, komen wij even na elf aan in Sri Racha, een kort bezoek aan Koh Loy het kleinste eiland van Thailand en toen met de ferry boot naar het eiland Koh Sichang. Tijdens deze 45 minuten durende tocht zien veel grote vrachtschepen die hun lading lossen in kleinere schepen. Als we op Koh Sichang aankomen, staat daar Lek met twee vriendinnen klaar met hun zeer aparte Tuktuk. Met deze tuktuks bezoeken wij,gedurende een 3 uur durende tocht, het oude zomerpaleis van Rama 5, een bijzonder boeddhistisch meditatie centrum in de bergen, een beroemde Chinese tempel en een mooie plek om de zonsondergang te zien. Toen naar ons resort waar we een heerlijk biertje drinken in de gezellige tuin. Daarna diner en slapen in onze mooie bungalows.

Dag 2.

Vroeg op, ontbijten en op de boot terug naar onze bus. We rijden richting Pattaya en ten noorden hiervan bezoeken we een waanzinnig mooie tempel/museum/gebouw, The Sanctuary of Truth, helemaal gebouwd van hout, niet èèn spijker of schroef , aanvang van de bouw 1981, misschien klaar in 2025.

Met een Birmaanse gids gaan we eerst langs tientallen mensen die de houten beelden maken voor dit prachtige complex. Daarna betreden we dit adembenemend mooie gebouw.

Diep onder de indruk gaan we naar de volgende stop. Weer een heel bijzondere tempelcomplex. Een elektrische tram brengt je langs alle bijzondere gebouwen en musea waar onder andere een prachtige verzameling van heilige monniken in was afgebeeld. Er is ook een Chinees museum met onder andere krijgers uit het Terracotta leger.

Vervolgens langs een berg met een 109 meter hoge Buddha uitgelaserd uit de berg. De laatste attractie voor vandaag is een Wijngaarde. Ook in dit complex worden we, heel relaxed, met een treintje rondgereden en eindigen bij een wijnproeverij.

Dan naar ons hotel aan de zee, gezellig een drankje aan de zee en daarna samen heerlijk gegeten. Een hele drukke maar ook hele mooie dag.


Dag 3.

Na het ontbijt op het strand, weer vroeg op pad, het plan was om naar Nong Nooch te gaan, bekend als èèn van de mooiste botanische tuinen van de wereld, maar de laatste tijd hadden wij enorm veel negatieve berichten ontvangen, opgekocht door de Chinezen en heet kitscherig ingericht. Dus besloten wij naar een Thai cultural village te gaan en dat was een goede beslissing. Prachtige oude gebouwen, mooi park, iedereen eerst aan de nek en schouder massage, toen leren som tam de Thaise papaya salade te maken en proeven, daarna ook de kanom kok, Thaise poffertjes maken en proeven, en nog een Thaise snack. Via oude houten huizen uit noord Thailand kwamen we bij het waaiers of paraplu's beschilderen, dit was zeker wat voor Emmy en Tiny, maar ook de anderen lieten hun talent zien.

Toen op weg naar Rayong, op weg hier naartoe stopten wij bij een groot tempel complex waar ook op het terrein de King Taksin Srine stond, na de val en vernietiging van Ayuthaya hergroepeerde hij hier zijn troepen, en heroverde hij later Ayuthaya weer van de Burmanen.

Daarna een stop bij de city pillar, en op weg naar ons hotel voor een heerlijk drankje, en daarna weer lekker eten.


Dag 4

Na ons ontbijt op weg naar Chantaburi, beroemd om zijn edelstenen, en boomgaarden vol met fruit, vooral de beroemde/beruchte Durian We stoppen even bij mangosteen bomen, nemen een paar samples mee, mag vast wel er zijn er genoeg!!

In de stad stoppen wij eerst bij opnieuw een city pillar en Taksin Srine dan op weg naar de lunch komen door de edelstenen straat, stoppen even, lopen hier en daar naar binnen, maar tot grote opluchting van de heren, kunnen de dames zich bedwingen.

Na de lunch naar de katholieke kathedraal, de grootste katholieke kerk in Thailand, enorm groot en mooi, met o.a. Een Maria beeld, helemaal bedekt met edelstenen, geschat 200.000 - 500.000 stenen. het doet bijna pijn aan je ogen.

Vandaar lopen we over de brug naar een 300 jaar oud handelsgebied. Dit is gesticht door Vietnamezen en Chinese vluchtelingen. De eerste verharde weg in Chantaburi werd hier aangelegd, veel is nog in hele oude staat, je bent even in een andere wereld.

Op weg naar ons hotel, en in het restaurant daarnaast later weer heerlijk gegeten, met natuurlijk ook een lekker biertje erbij.


Dag 5.

We gaan na ons ontbijt weer terug naar Cha-am, maar wel met diverse stops, de eerste stop is Chonburi, we bezoeken een enorme Chinese tempel, vier verdiepingen hoog, hele grote beelden in de tempel, en enorme draken voor de tempel.

Er vlakbij is de 135 jaar oude vismarkt van Ang Sila, alle vissen, garnalen,krabben,mosselen enz. die je maar voor kan stellen, maar het is zo vers en zo schoon dat er helemaal geen vislucht hangt. Er worden hier ook vele andere producten verkocht, heel leuk om hier even rond te lopen.

Na de lunch naar Samut Prakan, hier bezoeken we het Erawan museum, binnen in een driekoppige olifant van totaal 44 meter hoog, en 250 ton zwaar met daarbinnen mooie antiquiteiten en prachtige oude Buddha beelden, buiten een hele mooie tuin.

Na een stop in Samut Songkhram vlak aan de zee komen we om half zeven aan voor onze traditionele afscheidsdiner bij U-Turn in Cha-am.

Bij de rondvraag horen we alleen maar enthousiaste mensen en wordt er gelijk alweer gevraagd, waar gaan we volgend jaar heen, dus er is weer werk aan de winkel

Al met al was ook deze meerdaagse tour een enorm succes, en gaan we ons nu voorbereiden op onze zesdaagse tour door midden Thailand, over twee weken.
140 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com