Opa met kleinzoon op pad.


De laatste paar jaar nodigt opa B tijdens zijn overwintering of 1 van zijn kinderen of 1 van zijn kleinkinderen uit in Cha-am, dit jaar was dit ruim een maand geleden al zijn dochter M, en ditmaal was zijn kleinzoon S aan de beurt.

En natuurlijk gingen wij ook opnieuw met kleinzoon S en opa B wat tourtjes doen, opa B waarschuwde ons wel, kijk uit voor de lunch S is veganist, en inderdaad dat maakt het wel wat moeilijker, maar iedereen paste zich wat aan, ook kleinzoon S.

De kleinzoon had interesse in het boeddhisme, dus het religieuze park van de godin Kuan Yin was een succes, vooraf gegaan door de Chinese praalgraven en het enorme rotspark bij de tempel, en na de lunch de grotten met de vele boeddha,s en een hele bijzondere tempel, met een ruïne er vlak bij, een mooie en interessante tour, kleinzoon S was er happy mee, dus opa B ook.
Twee dagen later gingen we met hun tween alweer op stap, dit keer de andere kant op, Hua Hin, en een wat korte dag tour,

Eerst naar het gezellige Artist village, gevolgd door een bezoek aan wat Huay Monkol, waar kleinzoon S een uitgebreide uitleg kreeg over de beroemde monnik Luang Po Tuad, die daar als een enorm beeld afgebeeld is, en natuurlijk ook het verhaal van de lady ghost in de boom, toen terug naar Hua Hin, voor de lunch, en daarna verder naar het zuiden, naar het mangrove bos, over de houten vlonders, een km. lang, en op de terugweg naar Cha-am stopten wij nog bij de zeven meest beroemde koningen uit de Thaise geschiedenis, dus ook deze dag was weer een dag voor kleinzoon S waarin hij veel zag en leerde van ons mooie Thailand.

115 keer bekeken0 reacties

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com