Zesdaagse tour door midden Thailand

Draak bij de Chinese tempel

Orchideeëntuin

Zoutwinning aan de kust


Onze zesdaagse rondreis door midden Thailand met een bizarre start.

Vorig jaar deden we deze rondreis voor het eerst met acht gasten dus maximale bezetting. Op de dag van vertrek om half zeven in de ochtend werden we gebeld met de melding dat Rein door zijn rug was gegaan, en onmogelijk mee kon, dus met zijn vrouw vielen er twee af.

Dit jaar waren we met zeven gasten, en twee in de wachtkamer, natuurlijk werden er allerlei grapjes gemaakt, van dat komt wel goed er vallen er wel weer een paar af, grapjes tot op de avond voor vertrek.

De volgende dag, ja gelooft het of niet, ging om half zeven de telefoon, ja met Piet, mijn vrouw is gisterenavond gevallen, wij kunnen helaas niet mee, ja wat nu, Edward (onze reserve) maar uit zijn bed gebeld, en vertelt dat ze over anderhalf uur meekonden. Nou in eerste instantie zagen ze dat op zo'n kort termijn echt niet zitten, maar anderhalf uur later stonden ook zij klaar en begon onze rondreis die zo'n bizarre start had.

Dag 1

Wij vertrokken om acht uur uit Cha-am, inclusief de toch wel wat verbijsterde Edward en zijn vrouw Joke, richting Bangkok. Niet over de snelweg maar door de enorme zoutvelden langs de kust, we maakten een paar prachtige stops waar we de prachtige zoutkegels op de foto zetten, en de mensen ook echt aan het werk zagen. Ook een stop bij een tempel die er als een enorme boot uitziet inclusief de zeilen.

De volgende stop was in een mooi park, met oude houten gebouwen waarin het leven werd uitgebeeld in begin 1900. Door naar een geweldig orchideeën park, zo mooi aangelegd, lunch ergens langs de snelweg, en dan naar Nakhon Pathom waar we de beroemde stupa bezochten, het oudste boeddhistische gebouw in Thailand. Vervolgens naar ons hotel, een drankje, lekker Thais eten, en moe maar voldaan slapen.

Dag 2

Na ons ontbijt om zeven uur, weer verder, onze eerste stop is in Suphan Buri, bij een enorme draak en een Chinese tempel met een schat aan historische geschiedenis.

We gaan weer door naar het grootste vogelpark van Thailand, honderden vogels zien we, maar ook heel bijzondere leguanen, die zomaar oversteken of in de boom zitten, en een aquarium, en een eieren museum, dus veel te zien hier.

Na de lunch gaan we door naar Phitsanulok , eerst naar het super gezellige hotel, waar we vorig jaar ook zo fijn ontvangen werden. Daarna een drankje en weer heerlijk gegeten.

Dag 3

Na ook hier weer een prima ontbijt. Dan op weg naar, volgens de Thaise mensen, de mooiste Boeddha van Thailand, een enorm complex en erg indrukwekkend . Dan nemen we de mooiste snelweg van Thailand richting het oosten, onderweg een mooie waterval met een piepend en krakend bruggetje, een viewpoint , en dan de berg op naar de tempel die als de mooiste van Thailand wordt gerekend,. We rijden 800 meter de berg op en daar is de tempel. Deze tempel is ingelegd met 5 miljoen stukjes mozaïek en halfedelstenen, schitterend.

Na de lunch richting Phetchabun. We rijden door enorme bergen en stoppen even om heerlijke zoete aardbeien te plukken. Dan in Phetchabun naar een giga bronzen Boeddha, Opnieuw naar ons hotel van vorig jaar. Na het opfrissen gaan we naar de lokale markt met een restaurant aan de rivier. Weer heerlijk gegeten.

Dag 4

Heerlijk buiten ontbeten met allemaal aparte Thaise hapjes. Dan op weg, richting Lopburi. Onze eerste stop is bij een historisch park, waar de opgravingen door een prins zijn gedaan, erg onbekend dus lekker rustig dachten wij..... Tot de vier bussen met schoolkinderen arriveerden. Maar het was wel erg mooi en na een heerlijk kopje koffie verder naar Lopburi. In Lopburi gaan we naar verschillende locaties met als hoogtepunt het paleis en het museum van koning Narai. toen even naar de hippy tuin voor een drankje, gelukkig ken ik goed de weg omdat ik (Bussaya) hier mijn hogere school opleiding heb gedaan. Een mooi hotel en weer heerlijk gegeten.

Dag 5

Na het ontbijt weer vroeg op pad naar de grootste zittende Boeddha in Thailand, 96 meter hoog, en daarachter een afbeelding van de boeddhistische hel. Daar word je ook niet vrolijk van. Het is wel een prachtige tempel met veel bling bling. Dan door naar Ayutthaya. We bezoeken als eerste Holland house. Even kijken naar de Nederlandse inbreng in Thailand,. Dan wat ruïnes en ook de enigste tempel die niet tijdens de Birmaanse inval in 1767 , vernietigd is door die Birmanen. Dan weer naar ons bekende hotel met die prachtige binnentuin. s,Avonds weer heerlijk gegeten aan de rivier met zicht op de boten die langsvaren en een bier tower waar drie liter in gaat.

Dag 6

Aan alles komt een eind, ook aan deze geweldige reis, na een super ontbijt in de prachtige binnentuin van het hotel, hebben we nog diverse stops in Ayutthaya gemaakt en dan weer richting Cha-am. Onderweg nog een lunch en een drank-stop vlak bij de zee in Samuth Songkhram . Bij bij U-turn in Cha-am stond onze tafel klaar voor ons traditionele afscheidsdiner. Ook de chauffeur werd verwend. Ik kreeg als verrassing van de groep een mooie sjaal en broek en voor Paul, je raadt het nooit, bier!!
119 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com